2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

Ukrainietiški barščiai


Mūsų šeima juos labai mėgsta, man jie asmeniškai asociajuojasi su vaikystę ir močiutės kaimu, nes ji labai dažnai mums juos virdavo  :)


Reikės:
mėsos buljono
bulvių
kopūstų
morkos
raudonos saldžios  paprikos
svogūno
mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
ketčupo
pipirų
3 lauro lapų
vištienos sultinio kubelio ar 2 , žiūrint kokios talpos puodas

                  Išverdame buljoną, bulves supjaustome kubeliais ir paverdame apie 10 min, tada supjaustome kopūstą ir dedame taip pat į puodą (verdame dar 10 min). Tada pabarstome pipirais ir įdedame lauro lapus. Tuo tarpu pakepiname svogūną ir sutarkuotą morką, bei raud. papriką ( supjaustytą juostelėmis), kol gražiai apskrus. Tada dedame smulkintus pomidorus savo sultyse ir truputi ketčupo ir dar minute patroškiname. Visą šią masę dedame į puodą, taip pat vištienos sultinio kubelį ar du ir dar paverdame 5 min, pabaigoj dedame smulkintus krapus. Tiekiame su grietine.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą