2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Avokadų ir krevečių salotos


Reikės:


Avokado;
Puse ilgavaisio  gurko arba vieno mažo;
100-150 g šaldytų  tigrinių krevečių;
pakepintų sezamo sėklų
citrinpipirių
viduržemio jūros prieskonių


Padažui:

citrinos sulčių;
garstyčių:
medaus;
česnako skiltelės
alyvuogių aliejaus

Agurką supjaustome kubeliais, avokadą taip pat. Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais ir 5 min duodame jom pasimarinuoti, galima ir ilgiau. Apkepame kelias min jas keptuvėje. Lekstėje išdeliojame agurkus ir avokadus, apšlakstome citrinos sultimis, kad avokadas nepajuoduotų, beriame ant jų apkepintas krevetes. Pakepiname sezamo sėklas. Sumaišome padažą,labai smulkiai supjaustome česnako skiltelę ir jį  taip pat įdedame į padažą. Salotas pagardiname citrinpipiriais, apšlakstome padažu ir užberiame sezamo sėklų.
Skanaus!





1 komentaras: