2013 m. gruodžio 10 d., antradienis

Šventiniai užkandžiai

Noriu pasidalinti išbandytais receptukais, kurie tiks ypač artėjančiom šventėms :)

Tortą išbandžiau pagal šį receptą, tik aš neturėjau slyvų, todėl dėjau džiovintų spanguolių.

Reikės:

500 g. riebios varškės
 
2 pak. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių
180 g. sviesto (minkšto)
200 g. džiovintų spanguolių (galima keisti kitais dž. vaisiais) 
5 v.š. kreminio likerio
½ dėžutės kondensuoto pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
200 g. riešutų (aš naudojau lazdynų ir anakardžių)

Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.

Kombainu išplakame minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų ir likerį iki vientisos masės. Gautą masę sumaišome su išmirkytomis spanguolėmis  ir sulaužytais sausainiais.

Torto formą išklojame maisto plėvele ir suverčiame tinginio masę. Tortą pastatome šalti  nakčiai į šaldytuvą. Riešutus susmulkiname.
Ryte  torto viršų apiberiame kapotais riešutais ir galima jau ragauti.

Skanaus!


Taip visų pamėgtas lavašas su keptais pievagrybiais, receptą primenu:

Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.

 Vaisių padėklą sudarė: persimonai, kriaušės ir mandarinai.


1. Šaukšteliai su tunu, svogūno laiškais, pomidoriukais, žalumynais ir majonezu.
2. Kepti sumuštinukai su Džiūgu ir dž. pomidorais.
3. Krekeriai su varškės sūrelio-krienų užtepu ir sūdyta lašiša, papuošti kaparėliu.
4. Filo tešlos krepšeliai įdaryti krabų mišraine. (Iš 2 filo tešlos lakštų kvadratėlių padarome krepšelį keksiuko formoje, aptepame lakštus tirpintu sviestu ir pakepiname orkaitėje kol šiek tiek pagels, įdaras: krabų lazdelės, svogūno laiškai, krapai,  tarkuotas kiaušinis, majonezas perpus su grietine) Įdarą dedame prieš pat patiekiant, kad krepšeliai labai nesušlaptų.
5. Sumuštinukai iš saliamio su marinuotu svogūnėliu (batono riekelė, aptepta majonezu, uždėtas saloto lapelis, susukame saliami, į vidu dedant marinuotą svogūnėlį, sutvirtiname dantų krapštuku, susukame taip kad gautusi tokia kaip gelytė.
6. Sumušinukai su kumpiu ir  kelmučiu (batono riekelė, aptepta majonezu, uždėtas salotų lapelis, įmame 1/2 plonai supjaustyto kumpio, padarome veduoklę, su dantų krapštuko pagalba sutvirtiname kartu su marinuotu kelmučiu).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą