2016 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Sveikuoliški blynai be miltų, kiaušinių ir cukraus

"Livinn - sveiki produktai" facebook paskelbė iššūkį " Mėnuo be cukraus su Livinn", pamačius pagavau save galvojant, ar ištverčiau, juk esu tikra smaližė, be saldumynų nei dienos! Mėnesį, manau, nelabai ištverčiau, bet pakeisti įprastus patiekalus, labiau sveikais ir be cukraus tikrai įmanoma, todėl šiandien siūlau vieną iš tokių patiekalų -Blynus!  Taip, taip puikiausiai galima išsikepti gardžius blynus be cukraus, kiaušinių ir miltų! Blynus galima valgyti su nuostabiu datulių karameliniu padažu ir mėgstamom uogom :) Receptas labai paprastas, todėl tikrai kiekviena/as šeimininkė/as galės juos iškepti ir palepinti savo vaikus ar antrą pusę :)

Taigi blynams reikės (išeiga 10-12 blynų)


1 stiklinės avižinių dribsnių
2 mažų bananų arba 1 didelis
1 stiklinės augalinio pieno (kas neturite galite keisti karvės) 
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio muskato riešuto
1/4  vanilės ankšties (nauduojame tik grūdelius)
ekologiško nerafinuoto kokoso aliejaus kepimui (jei neturite, galima keisti tuo, kuriame viską kepate) 

Karameliniam padažui reikės:

10 šviežių datulių (jei nauduojate džiovintas, jas pamirkykite šiltame vandenyje)
vandens
žiupsnelio himalajų arba jūros druskos

Į kokteilinę pilame avižas, bananus, augalinį pieną, prieskonius ir viską plakame iki vientisos masės. Tešla turi būti, kaip kokteilio, nei per tiršta, nei per skysta. Įkaitiname kokoso aliejų, aliejaus labai negailėkite, nes kitaip blynai prilips. Vienam blynui reikės maždaug 2 v.š. tešlos. Kepame apie 2 min iš kiekvienos pusės, labai atsargiai apverčiant. Paruošiame karamelę: išimame kauliukus, dedame datules į blenderį, pilame vandens apie 50-70 ml, žiupsnelį druskos ir susmulkiname, tada dapilame vėl vandens tiek, kad gautųsi karamelės konsistencijos ir dar paplakame.
Valgome su mėgstamom uogom, pjaustytais bananais ir gardžia datulių karamele.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą