2016 m. liepos 8 d., penktadienis

Avižinių dribsnių ir daigintų Mung pupelių kepsneliai



Prieš kelias dienas facebooke pamačiau vieną receptą iš daigintų mung pupelių, labai norėjau jį išbandyti, todėl nedvejodama užmerkiau pupeles daiginimui. Daiginti šias pupeles labai lengva: užmerkiau 4 val, tada perploviau, įdėjau į didesnį indą, viršų uždengiau šlapiu popieriniu rankšluoščiu ir palikau per nakti daigintis. Ryte perploviau ir dar palikau pasidaiginti iki pietų, kol reikėjo gaminti. Tada prisiminiau, kad liko nuo pusryčių avižinės košės ir "gimė" štai šis receptas :)


Reikės:

200 -250 g daigintų Mung pupelių
100-130 g (svoris nevirtų) vidutinio dydžio avižinių dribsnių
 (gali būti jau išvirta košė arba galima užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti)
1 kiaušinio
(veganams galima pakeisti maltų linų sėmenų "kiaušiniu :1 v.š. maltų linų sėmenų užpilti 3 v.š. vandens ir duoti pastovėti 5-10 min.)
3 v.š. šviesių speltos miltų (galite keisti kitais)
druskos, pipirų pagal skonį
1 nedidelio svogūno
1 -2 skiltelių česnako
1-2 a.š. raudonojo kario (galite keisti paprastu)
1 a.š. maltos paprikos
petražolių. krapų

Salotoms:

pomidorų
agurkų
avokado
saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
svogūnų laiškų
krapų
druskos, pipirų
v.š. citrinos sulčių
 aliejaus nuo džiovintų pomidorų


Daigintas mung pupeles, svogūną, česnaką sumalame kombainu S formos peiliu (jeigu neturite tiesiog sumalkite mėsmale kartu su svogūnu ir koše). Dedame košę, kiaušinį, prieskonius, žalumynus, miltus ir viską dar kelis kartus prasukame tuo pačiu S peiliu. Šlapiomis rankomis formuojame kepsnelius, kepame iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės. Tiekiame su mėgstamomis salotomis. Skanaus!










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą