2021 m. rugpjūčio 13 d., penktadienis

Cukinijų blynų bokštas

 



Cukinijų blynų bokštas🥒🥑🍅

2 porcijoms reikės:

1 jaunos cukinijos
1 kiaušinio
3 v.š. su kaupų miltų
Druskos
Pipirų
Džiovinto česnako (jeigu neturite, galima išspausti 2 skilteles šviežio)
Provanso žolelių
Šviežių krapų

Patiekimui:

Pertepimui majonezo arba graikiško jogurto
1 avokado
Pomidoriukų
1/2 raudonojo svogūno
Druskos
Pipirų
Citrinos sulčių

Cukiniją sutarkuojam burokine tarka. Pabarstome druska, išmaišome ir paliekam 10 min. pastovėti. Gerai nuspaudžiame skyskį ir jį nupilame. Pabarstome prieskoniais, beriame smulkintus krapus, įmušame kiaušinį, beriame miltus ir gerai išmaišome. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, šaukštu dedame blynus (nedarykite storų, kad jie prakeptų), iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų nereikalingą aliejų. Į lėkšte dedame blyną, plonai pertepame majojezu arba graikišku jogurtu (jeigu norite švelnesnio skonio), vėl dedame blyną ir taip sudeliojame bokštą. Avokadą, pomidoriukus supjaustome kubeliais, susmulkiname raudoną svogūną, beriame druskos, pipirų ir pilame šiek tiek citrinos sulčių, viską išmaišome ir tiekiame kartu su blynais. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą