2013 m. birželio 2 d., sekmadienis
2013 m. gegužės 30 d., ketvirtadienis
Speltos makaronai su šparagais
Reikės:
speltos makaronų (galima keisti įvairiais)
šparagų
sviesto ghi (arba aliejaus)
mėgstamų prieskonių (aš naudojau aštroką prieskonių mišinį)
2 skiltelių česnako
0,5 citrinos sulčių
druskos
pipirų
smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgo
Speltos makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Ant sviesto ghi apkepiname supjaustytus šparagus (galima juos nulupti), beriame smulkiai kapotą česnaką, pašlakstome citrinos sultimis ir 5 min. viską apkepame. Kiekvieną makaronįų porciją pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu Džiūgas.
Skanaus!
2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis
Šparagai su naminiu česnakiniu padažu
Atidariau ir aš šparagų sezoną, noriu pasiūlyti lengvą ir sveiką receptuką, kuris manau labai tiktų lengvai vakarienei.
Reikės:
pundelio šparagų
padažui:
šaukštelio garstyčių
šaukštelio garstyčių
2 saujų anakardžių riešutų,
2 skiltelių česnako,
a.š druskos,
a.š. citrinos sulčių,
a.š.ciberžolės
2 skiltelių česnako,
a.š druskos,
a.š. citrinos sulčių,
a.š.ciberžolės
čili pipiro drožlių
svogūno laiškų arba krapų papuošimui
Šparagus 5 min apverdame pasūdytame vandenyje. Padažo ingridientus sublenderiuojame iki vientisos masės. Šparagus išdėliojame lėkštėje, pilame mūsų padažo, pabarstome čili pipiro drožlėmis, papuošiame pjaustytais svogūno laiškais arba krapais :)
Skanaus!
2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis
Kokosiniai varškėčiai
Reikės:
500 g 9 % riebumo varškės
1 kiaušinio
2,5-3 šaukštų kokoso miltų
4,5 -5 šaukštų miltų
žiupsnelio Himalajų druskos
šaukštelio cukraus
Į varškę įmušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, išmaišome. Tada beriame kokoso miltus ir galiausiai paprastus miltus, viską gerai išmaišome. Miltais pabarstome stalą, formuojame varškėčius ir kepame aliejuje
ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Tiekiame su uogiene, grietine ar agavų sirupu :)
2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis
Miso sriuba su noodles makaronais ir pievagrybiais
Reikės:
2 l ekologiško daržovių sultinio
2-3 saujų noodles makaronų
0,5 paprikos
0,5 poro
0,5 stiklinės šaldytų žirnelių
200 g pievagrybių
3 šaukštų ekologiškos Miso pastos
druskos
pipirų
keli žiupsneliai džiovinto čili pipiro
krapų
2 šaukštų ghee sviesto arba aliejaus
svogūno laiškų papuošimui
Užviriname daržovių sultinį. Keptuvėje ghee svieste apkepiname supjaustytą porą, dedame šiaudeliais pjaustytą papriką ir galiausiai pjaustytus pievagrybius. Į verdantį sultinį beriame noodles makaronus ir verdame apie 10 min. Į sultinį beriame keptas daržoves, žirnelius, jeigu reikia dar truputėlį pabarstome druska ir pipirais, beriame čili pipirų drožlių, paverdame apie 5 min. Miso pastą išmaišome nedideliame karšto vandens kiekyje iki vientysos masės, pilame į sriubą, galiausia beriame pjaustytus krapus ir porą min. paverdame. Papuošiame pjasutytais svogūno laiškais.
2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis
Šokoladinis pyragas su varškės įdaru
Šį pyragą man labai rekomendavo vieną pažįstama, ji buvo teisi, pyragas labai skanus! Pyrago originalų receptą galima rasti čia, aš sudėtį truputi pakeičiau pagal save :)
Taigi reikės:
Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
80 g miltų
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušinių
80 g miltų
20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų)
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
50 g sutrupintų graikiškų riešutų
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
50 g sutrupintų graikiškų riešutų
Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
150 g varškės
65 g cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinio
Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus susimaišome su
kokoso miltais ir
saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę. Daugiau nei pusę paskleidžiame jos į kepimo formą, ant jos varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau :)
Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 175° 50 min.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)