2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Amerikietiškas pyragas

 Tešlai reikės:
2 pakelių (2x160 g) kakavinių sausainių,
150 g sviesto,
kiaušinio baltymo,
valgomojo šaukšto cukraus

Įdarui reikės:
4 trynių,
400 ml saldaus kondinsuoto pieno,
6,7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
citrinos žievelių.

Kaip gaminti:
Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite. Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą - tegul val. pastovi. Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Įdarą gaminkite taip: trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondinsuotą pieną, tada - citrinų sultis ir labai plonai  nuo citrinos nugremžtas žieveles. Įdarą supilkite į krepšelį ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 val.

1 komentaras:

  1. Mmmm, kaip skaniai atrodo! Ir ingridientai tokie paprasti, reikės būtinai išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti