2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais

Produktai:
1 kg maltos mėsos (aš dariau iš kiauienos+vištienos)
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
12  putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų




Batoną išmirkome  piene, nusunkame ir  sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame,  nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, gardiname druska ir pipirais,  prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą.Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdeliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu.  Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį , apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname kol truputi apskrunda.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą