2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Kokorai su troškintais raugintais kopūstais




Šiuos blynus aš tiesiog dievinu, aplamai mėgstu labai bulves ir visus patiekalus iš jų :)  Šie blynai alternatyva paprastiems Žemaičių blynams.

Taigi  reikės:

Tešlai:

virtų bulvių su lupeną
kiaušinio
krakmolo
druskos
pipirų
bulvių prieskonių

Įdarui:


raugintų kopūstų
morkos ar 2
keptų marinuotų paprikų ( galima ir paprastų ar išimti iš Lečo)
svogūno ar 2
česnako 2 skiltelių
pipirų ir žiupsnelio druskos
Kepant įdarą galima įdeti šoninės ar spirgučių


Tešlą gaminame  kaip ir švilpikams aprašymą galima rasti čia. Kopūstus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškiname, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepame svogūną, sutarkuotą morką,  šoninės ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą  papriką. Visas daržoves  šiek tiek  patroškiname, kol paminkštės, beriame druskos ir pipirų. Dedame ištroškintus kopūstus ir viską gerai išmaišome,   viską kartu patroškiname apie 5 min. . Įdarui duodame atvėsti. Formuojame blynus, dedant  įdaro, aš stengiuosi į blynus įdėti kuo daugiau įdaro, man taip skaniau. Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine pagardinta druska ir pipirais.
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Dėl šiokių tokių trukdžių namie, kai kurių produktų nedėjau (česnako, paprikų ir morkų) ir kopūstai gerai neišsitroškino, bet vistiek skonis NEREALUS.
    Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti