2013 m. liepos 16 d., antradienis
2013 m. liepos 9 d., antradienis
2013 m. birželio 23 d., sekmadienis
Pyragas su pomidorais, baklažanais ir ožkos sūriu
Šį receptą pasiūlė savo Instagrame @liebertine, atrodė labai skaniai, todėl ilgai negalvojus nusprendžiau jį išbandyti :)
Reikės:
Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
3 didelių pomidorų
1 nedidelio baklažano
200 g ožkos sūrio
1 galvutės česnako (ne skiltelės, o visos galvutės)
druskos
pipirų
smulkiai tarkuoto Džiūgo
Tešlą atšildome,dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą. Galima kepti kaip vientysą pyragą iš 2 lakštų arba galima daryti tiesiog porcijomis kaip dariau aš :) Ant tešlos dedame ožkos sūrio, ploną griežinėlį baklažano, tada smulkiai kapotą česnaką, truputėlį druskos, tada griežinėlį pomidoro, pabarstome druska ir pipirais, užbarstome tarkuotu sūriu ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 20-25 min, kol iškeps tešla.
P.S. sūrį galima keisti pagal savo mėgstamą (mozarella ar kitokį) , kadangi ne visi mėgsta ožkos sūrį :)
Skanaus!
2013 m. birželio 22 d., šeštadienis
Vištienos troškinys su daržovėmis
Reikės:
1/2 didelės vištienos krutinėlės
mėgstamų vištienos prieskonių
10 nedidelių šviežių bulvių
3 vidutinių morkų
1/4 kopūsto
1 svogūno
1/2 stiklinės žalių žirnelių
dar galima įdėti 1/3 šaldytų daržovių mišinio
200 g grietinės
1 kubelio ekologiško sultinio
1 skiltelės česnako
1/2 kubelio ekologiško kubelio baziliko su čiobreliais
Himalajų druskos
Šviežiai maltų pipirų
kmynų
sviesto ghee arba aliejaus
kepimui
Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais. Vištieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išpaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti.Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir žolelių kubelį, pabarstome kmynais. Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname min ir išjungiame. Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.
Skanaus!
2013 m. birželio 17 d., pirmadienis
2013 m. birželio 15 d., šeštadienis
2013 m. birželio 14 d., penktadienis
Makaronai su daržovėmis ir miso padažu
Reikės:
makaronų
šaldytų arba šviežių daržovių (šviežias reikės ilgiau pavirti)
pievagrybių
svogūno
Santa Maria prieskonių lauko kepsniams su dūmo aromatu arba kitokių, kuriuos mėgstate
druskos
pipirų
ghee sviesto arba aliejaus
2 šaukštai miso pastos
200 ml grietinėlės
sūrio Džiūgas
Makaronus išverdame, likus 5 min. iki jų virimo pabaigos, beriame šaldytas daržoves. Supjaustome svogūnus kubeliais ir pakepiname ant sviesto ghee arba aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Beriame pjaustytus pievagrybius ir viską apkepiname, kol pievagrybiai gražiai apskrus, pilame grietinėlę, dedame miso pastos, dedame makaronus su daržovėmis, pabairstome druska, pipirais, prieskoniais ir viską keletą min. patroškiname.
Dedame makaronus su padažu į lėkštes, apibarstome smulkintu sūriu Džiūgas ir tiekiame.
Sakanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)