2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Švilpikai

    Kaip gi aš nemegstu tokių dienų kaip šiandien, lyja beveik visą dieną, darbe tik ir svajojau apie lovą, karštos arbatos puoduką ir gerą filmą, labai tikiuosi, kad lietingų dienų bus nedaug ir lietus negriaus mano mažų bet man labai svarbių sumanymų :)
 Noriu pasidalinti šios dienos skaniu  receptu.
Mūsų šeima labai mėgsta bulves, mes galėtume jas valgyt vos ne kasdien tik vis kitame pavidale, todėl šiandien gaminau švilpikus grietinės-spirgučių padaže.

Reikia:
bulvių
bulvių krakmolo
kiaušinio
bulvių prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų)

Išsiverdame bulves, geriausiai tai padaryti iš vakaro. Nulupame ir
sumalame jas  su mėsmalę. Suplojame dubenelyje bulves, padaliname į 4 dalis (tiesiog pirštu perbrėžiame).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm. Įberiame prieskonius, įmušame  kiaušinį.


Formuojame norimos formos švilpikus, įkaitiname orkaitę,išdeliojame ant kepimo  popieriumi (popieriu ištepame aliejumi) išklotos skardos. Pakepame vieną puse, paskui apverčiame ir vėl kepame kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu kai kepa mūsų švilpikai, darome padažą. Aš dariau grietinės- svogūnų-spirgučių, galima daryti ir grietinės- svogūnų -grybų.
Iškeptus švilpikus sudedame į puodą, gausiai užpilame mūsų padažu ir keletą min dar patroškiname.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Ačių už receptą. Labai skaniai gavos, net vaikas, kuris išrankus maistui valgė juos apsilaižydamas...dariau jau ne karetą, ir manau, kad vėl imsiuos juos daryt, greitai, paprasta, ir be galo skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks receptas be proporciju? As ir taip zinau kad svilpikai is bulviu darosi, o kokiom proporcijom? Keliom bulvem uztenka vieno kiausinio?

    AtsakytiPanaikinti