2012 m. lapkričio 2 d., penktadienis

Brokolių ir pievagrybių trinta sriuba


Reikės:

4 bulvių
1 morkos
puse brokolio
pievagrybių
svogūno
1 sultinio kubelio
druskos
pipirų
 200 ml grietinėlės
pelėsinio sūrio
batono skrebučių

Bulves, ir morką, supjaustome , dedame į užvirintą pasūdytą vandenį, už 10 min dedame brokolį. Svogūna smulkiai supjaustome, pakepiname ant aliejaus, supjaustome pievagrybius ir juos taip pat pakepiname kartu su svogūnais. Į verdančias daržoves dedame kubelį sultinio, pabarstome pipirais ir dar kelias min paverdame kol daržovės pilnai išvirs. Nuimame nuo ugnies, sultinį nupilame į atskirą indą. Į išvirtas daržoves dedame pakepintus pievagrybius su svogūnais, pilame grietinėlę. Viską sutriname su blenderiu, pilant vis sultinio iki norimos konsistencijos. Pilame sriubos į lėkštę, įpilame truputėlį grietinėlės, dedame kubelius pelėsinio sūrio ir pabarstome žalumynais, tiekiame su skrudinto batono riekėm ar kubeliais. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą