2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Užkeptos bulvių puselės


Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas :)



Reikės:
mažesnių arba vidutinių bulvių
2 šaukštų grietinės
saujos supjaustytų svogūnų laiškų
krapų
druskos
pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau jau sutarkuotą Džiūgą)
truputėlį džiuvesėlių

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena. 
Tam,kad jas greitai išvirti su lupena,  įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas  skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis  ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8- jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus) Įšėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti. 


Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarom mūsų bulvių laivelius įdaru. Sudedame  įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių  viršų džiuvesėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val arba kol viršus gražiai apskrus, galima įjungti grilio funkcija, pas ką ji yra tada laikas manau  sutrumpėtų.







9 komentarai:

  1. Miela, Jelena, puikūs tavieji receptai, o dar gražesnės fotosesijų nuotraukos! Tik norėjau patarti, kai keli receptus į Skonių Blogą, pažiūrėk, ar tavajame kompiuteryje išsaugotų nuotraukų failų pavadinimuose nėra lietuviškų raidžių (nosinių, paukštelių, ilgųjų balsių ir pan.), nes gali būti, kad dėl to tau pastoviai nepavyksta įkelti paveiksliukų. Jei nepataisai, Skonių Blogo administratorius po kažkiek laiko tokius tavo receptus tiesiog ištrina.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu uz grazius zodzius :)
      del Skoniu Blogo nezinau ka darau ne taip bet mano foto pastoviai nerodo, rasiau ten bet taip atsakymo ir negavau, a kiek pikseliu foto dedat ir dydzio? nes saugau 304x320 pixeliu gal ne taip reikia?

      Panaikinti
    2. Jelena, pabandykite iš nuotraukos iškirpti kvadratą ir sumažinti jį iki 320×320 px. turėtų būti gerai. Na, ir nuotraukos dydis turėtų neviršyti 150Kb.

      O gal Jūs tiesiog nepalaukiaute, kol perkraus puslapį ir parodys, kad Jūsų įrašas ir nuotrauka sėkmingai įkelti?


      Panaikinti
    3. va turbut tame ir esme, as nelaukiu jokiu pranesimu, ikeliu ir ijungiu puslapi, aciu bandysiu dabar kitaip kelt, aciu

      Panaikinti
    4. Vis tik nepavyksta vėl įkelti paveiksliukų. Siūlau dar kartą pasitikslinti, kokie nuotraukų pavadinimai tavo kompiuteryje, ar tikrai nėra pavadinime lietuviškų raidžių. Kažkodėl man atrodo, kad būtent dėl to neįkelia. O jei per dideli, pabandyk sumažinti per Microsoft Office Picture Manager, pasirinkdama dydį "web small". Toks mažinimo būdas visuomet tinka.


      Panaikinti
    5. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    6. labai ačiū Aušra, pagaliau pavyko :)

      Panaikinti
  2. Mmm...kaip skaniai privalgem :) uzsigerem kefyru :) aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti