2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Trinta pievagrybių sriuba


Reikės:

1 l daržovių sultinio
4-5 vid. bulvių
pipirų
druskos
2 lauro lapelių
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
džiovintų daržovių mišinio  su dž. grybų gabaliukais
400 g pievagrybių
100-150 ml grietinėlės
krapų
gabaliuko sūrio su mėlynuoju pelėsiu
skrudinto batono kubelių

Į verdantį sultinį sudedame pjaustytas bulves, įberiame druskos ir pipirų bei lauro lapelius. Kol bulvės verda, keptuvėje pakepiname  kubeliais supjaustytą svogūną,  smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kai svogūnai gražiai pageltonuos, sudedame pjaustytus pievagrybius ir viską pakepiname, kol grybai truputį paskrus. Kai bulvės išvirs, sudedame keptus svogūnus, česnakus ir pievagrybius, įdedame supjaustytus krapus ir pavedame dar 2-3 min.
Nukeliame mūsų sriubą nuo ugnies, Truputį nupilame buljono, juo galėsime reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutriname su blenderiu, jeigu reikia įpilame nupiltą buljoną. Pastatome puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilame grietinėlę ir dar min paverdame. Pilame į lėkštes sriubos, įdedame porą nedidelių kubelių sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir beriame skudinto batono kubelius.
Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą