2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Keli patiekalai šventiniam stalui

Noriu pasidalinti keliais skanėstais šventiniam stalui :)

Lašišos-špinatų vyniotinis


Reikia:
300 g. varškės tepamo sūrelio
1 skiltelės česnako
350 g. rūkytos lašišos filė

Špinatiniam omletui:
1 pakuotės šaldytų špinatų
2 skiltelių česnako
1 v.š. sviesto
4 kiaušinių
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos

Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Į atvėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakyte su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų- kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškepta omletą atvėsinkite iki kambario temp.
Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku, galima įpjaustyti šv. krapų. Ant ompleto užtepkite sūrelio masę, sudeliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Skanaus!

Mano mylimiausios salotos su krevėtėmis:)



Reikia :
Rucola mix salotų
mažų pomidoriukų
 žalio agurko
batono skrebučių
tigrinių krevėčių
smulkiai tarkuoto sūrio  Džiugas
pakepintų sezamo sėklų

Padažą dariau iš garstyčio padažo, balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus



Paskutiniu metu labai pamėgau savatgaliais pusryčiams kepti omletą su šaldytom daržvėm, dar galima įpaustyti dešrelę :)


Desertui žėlė, turėjo būti su plakta grietinele, bet vaikas labai greit ją suvalgė, tai desertui neliko : ))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą