2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Vištienos tefteliai

 
Tefteliams:
vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kam kaip patinka)
70 gr.  Basmati ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai majonezo
vištienos arba mėsos  prieskonių
druskos, pipirų, česnako skiltelė
Padažui:
0.7 stiklinės vandens
5 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
truputi šviežių krapų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
 Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!
P.S. iš nurodytos normos  išėjo du tokie indeliai :)

13 komentarų:

  1. jei jau taip sakai, siandien pabbandysiu-kaip tik is vistienos krutineliu norejau ka nors padaryt :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanu ir nekasdieniška. Ačiū, patiko, gaminsiu ir vėl.

    AtsakytiPanaikinti
  3. norejau paklausti kaip padaza gaminti reikia ji kaitinti ar tiesiog viska sumaisyti ir pilti ant tefteliu? aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. padaza sumaisyti ir tiesiog uzpilti ant tefteliu, troskinti kartu su kukuliais

      Panaikinti
  4. Atsakymai
    1. as turejau 1 krutinelę , tai krutinėlė žiūrint kiek sveia, tai vidutiniškai manau apie 700 g manau :)

      Panaikinti
  5. Sakyki, o ryžius nevirtus įmaišome į faršą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as dedu visada virtus arba siek tiek bent apvirtus

      Panaikinti