2013 m. spalio 9 d., trečiadienis

Gimtadienio vaišės

Kaip jau dauguma žinote, nesenai atšvenčiau savo gimtadienį, noriu pasidalinti savo vaišėmis, gal kam pravers priimant svečius :)

Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru 

Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu: 
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Pikantiškos sraigės 

Pakelis mielinės tešlos iš 5 lakštų 
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
įvairių prieskonių
sezamo
kmynų
tarkuoto "Džiūgo" 

Maišome aliejų su prieskoniais, sezamu, kmynais, įspaudžiame česnaką ir viską išmaišome, leidžiame kelias min pastovėti. Imame 1 lakštą tešlos, tepame mišiniu ir pabarstome sūriu, susukame į ritinėlį, supjaustome mažom riekutėm. Taip darome su visais lakštais. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje  kol gražiai pagels.

Duonos pagaliukai su vytinta  šonine

Pakelis duonos pagaliukų
pakelis plonai supjaustytų vytintos šoninės juostelių

Imame juostelę šoninės ir atsargiai perplešiame ja dar  perpus, iš vienos juostelės gauname dvi. Imame duonos pagaliuką ir atsargiai jį apvyniojame šonine.
P.S. sūlau vynioti juos prieš šventę, kadangi ilgai pastovėjus pagaliukai nuo mėsos suminkštėja :)

Tunu įdaryti šaukšteliai

Vienai tokiai lėkštei reikėjo:
 puse pakelio jau pagamintų šaukštelių (juos pirkau Maximoje)
skardinės tuno savo sultyse
0,5 galvutės mėlyno svogūno
2 kiaušinių
50 g fermentinio sūrio
majonezo be konservantų
druskos, pipirų

Šakute suminkome tuną, dedame labai smulkiai pjaustytą svogūna, įtarkuojame kiaušinius ir sūri, pabarstome druska ir pipirais, sumaišome visą įdarą su majonezu, dedame įdarą į šaukštelius, papuošiame petražolėmis.

Pomidorų salotos su feta ir žalumynais
Reikės:
pomidorų
fetos sūrio
įvairių žalumynų
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus

Pomidorus supjaustome griežinėliais
Fetos sūrį sutrupiname
Apšlakstome balzaminiu actu sumaišytu su alyvuogių aliejumi
Žalumynus sukapojame (pas mane tai buvo : bazilikas, krapai ir petražolės) ir apibarstome mūsų salotas

Sumuštinukai su silke
Reikės :
juodos duonos
grietinės
silkės filė
marinuotų svogūnėlių

Supjaustome duoną nedideliais vieno kasnio gabaliukais, tepame grietine, dedame gabaliuką silkės filė, smeigiame smeigtuką kartu su marinuotu svogūnėliu.

 Cezario salotos

Reikės:
Iceberg salotų 
pakelio smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgas
batono skrebučiu
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
poros skiltelių česnako
 1 citrinos sulčių
kelių šaukštų garstyčių
šaukšto medaus

Salotų lapus suplėšome, dedame smulkiai tarkuotą Džiūgą. Į  alyvuogių aliejų dedame garstyčių, pilame  citrinos sulčių, dedame šaukštą medaus, įspaudžiame porą skiltelių česnako, dedame druskos, piprų ir viską išmaišome, duodame padažui pastovėti. Padažą pilame prieš pat šventę ir asargiai išmaišome.

Makaronų mišrainė

Reikės
pakelio smulkesnių virtų makaronų
1 didelio rūkyto vištienos ketvirčio
1 stiklainiuko marinuotų pievagrybių
1 stiklainiuko marinuotų agurkų
pundelio svogūnų laiškų, truputėlis krapų
druskos, pipirų
majonezo be konservantų
Vištienos ketvirtį supjaustome kubeliais, pievagrybius ir agurkus taip pat. Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, viską dedame į išvirtus makaronus. Beriame druskos, piprų ir viską maišome su majonezu.

Skanaus!



14 komentarų:

  1. Liuks!!!! :) O kas smagiausia, tai labai gerai tinka, kai lauki svečių vegetarų arba namuose vieną tokį turi :D:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Knisliavos daug, produktų daug ir brangių, be to, E iš pusfabrikačių, po vaišių rėmuo garantuotas...Ar ne geriau vienas karštas patiekalas, gaminamas orkaitėje ir desertas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prašau kepkite savo karštą patiekalą ir desertą, čia pateikiami šalti užkandžiai. Jeigu jum knisliavos daug, tai čia Jūsų reikalas, man nedaug, nes gaminimas man malonumas :) nelabai suprantu tokių komentarų esmės, nes niekam riemens neskaudejo, ir visiems labai patiko užkandžiai :)

      Panaikinti
  3. artėja mano gimtadienis, pasinaudosiu VISAIS Jūsų receptais, super, labai ačiū...

    AtsakytiPanaikinti
  4. artėja mano gimtadienis, pasinaudosiu būtent šiais VISAIS Jūdų receptais :) super... ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  5. Super visi patiekaliukai, butinai isbandysiu, nieko panasaus nesu ragavusi, Je lena, nekreipkit demesio i v visokius neisprususiu zmoniu rasliavas, i toki gimtadieni kaip aprase, "daug knisliavos" matantis zmogus, tikrai nebeiciau. As manau, jog pirma reikia gerbti zmones ateinancius i tavo gimtadieni, tai irodo ir ju pagarba paciam jubiliatui, tad del sveciu pasistengti verta, malonu ir butina. Atsiprasau, jei man pametetu mesos gabala kaip suniui, apsisukciau ir iseiciau, pasijausciau mazu maziausiai nemaloniai ir nejaukiai ;) Tobulekit, nes tobulybei ribu nera ir dziuginkit naujais skoniais mus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skaniai ir graziai atrodo sie uzkandziai, mhhhh :) Bandysiu gaminti ir as !

    AtsakytiPanaikinti
  7. Isbandziau visus patiekalus:-) visi buvo suzaveti, isvadino puikia seimininke;-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man ir labai patiko šie užkandžiai, kaip tik manau, kad jie vieni iš paprastesnių, greitai pasigamina, gražiai atrodo ir įdomūs, tikiuosi bus ir skanūs :) AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti