2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Plikytų sausainių tortas


Produktai

  400 g plikytų sausainių
 2 indėliai jogurtinės  grietinės 10%  (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr
 indėlis kremo Rududu  cukraus pagal skonį, citrinos rugšties
 želatina 5 arbat.šaukšteliai
žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios  braškės papuošimui


 Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu  kremo ir suspaudžiame.
 Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą.
 Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname.   Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
 Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
 Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią, kas man ir atsitiko, laimei greit sustingo :))