2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis
2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis
Plikytų sausainių tortas
Produktai
400 g plikytų sausainių
2 indėliai jogurtinės grietinės 10% (čia kas nenori labai kaloringo torto, kaip aš) po 450 gr
indėlis kremo Rududu cukraus pagal skonį, citrinos rugšties
želatina 5 arbat.šaukšteliai
želatina 5 arbat.šaukšteliai
žėlė pakelis (aš turėjau persikų), kelios braškės papuošimui
Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame sausainukus ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu kremo ir suspaudžiame.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.
Darome kremą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti.Pastoviai maišome kol viskas ištirps.Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsimame.
Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rugstšies ir suplakame.
Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.
Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius.Vėl užpilame mūsų kremo.
Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį žėlės, išdeliojame braškes ir atsargiai užpilame žėlės ir vėl dedame į šaldytuvą.
P.S. forma turi būti labai sandari, nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią, kas man ir atsitiko, laimei greit sustingo :))
2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis
2012 m. gegužės 1 d., antradienis
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)