2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais


Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200  ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų

Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus :)
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio,  galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą