2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Makaronai su parūkytos lašišos ir krevečių padažu



Labai greitas receptas iš likučių, man liko nuo sushių gamybos truputėlis parūkytos lašišos ir krevečių, tai panaudojau juos padažui prie makaronų. 

Reikės:
200 -250 g sausų makaronų
saujos tigrinių krevečių
0,5 ar trečdalio pakelio parūkytos lašišos filė
didelio svogūno
2 skiltelių česnako
saujos pjaustytų svogūno laiškų
200 ml 13% grietinėlės
1-1,5 šaukšto miltų
druskos 
pipirų


Išverdame makaronus pagal instrukciją ant pekelio, neperverdame! Kol verda makaronai, padarome padažą. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi ar sviestu ghee beriame pjaustytą kubeliais svogūną, pakepiname iki auksinės spalvos, beriame smulkiai kapotą česnaką ir svogūno laiškus. Dedame nedidelėm juostelėm supjaustytą lašišą ir krevetes. Pakepam kol lašiša pašviesės. Pilame grietinėlės, šiek tiek paliekame išmaišymui miltų, kad nesusidarytų gumuliukų. Dedame miltų tyrę, beriame druskos ir pipirų pagal skonį  ir minutę pakaitiname. Į lėkštes dedame paruoštų makaronų, pilame mūsų padažo. Galima makaronus dėti į padažą ir  pašiltyti  kartu
Skanaus!




2 komentarai:

  1. mmm,kaip skaniai atrodo! o kiek porciju gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 2-3 porcijos, žiūrint kiek įsidėsite, man išejo 3 tokios nedidelės lekštutės

      Panaikinti