2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

Švelnioji žaliųjų žirnelių ir saliero sriuba


Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės :)

Reikės:
stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
3-4 saliero stiebų 
1,5 stiklinės pieno
50 ml alyvuogių  aliejaus
druskos
pipirų
8  šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
0,5-1  kubelio  daržovių sultinio
gab. sviesto
viduržemio jūros prieskonių

Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min.,  beriame  pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.


 Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min.  Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.
Skanaus!




2 komentarai:

  1. Aš tokią labAI mėgstu, bet šeimynai, vien dėl žodžio, salierai, neįsiūlyčiau. Labai norėčiau tokios sriubytės:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinokit jų čia nelabai jaučiasi, sriuba labai švelnaus skonio

      Panaikinti