Labai švelnaus skonio sriuba, dariau su krevetėmis, bet tikrai galima be jų, skonis nuo to tikrai nenukentės :)
Reikės:
stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
3-4 saliero stiebų
1,5 stiklinės pieno
50 ml alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
8 šaldytų tigrinių arba karališkų krevečių
0,5-1 kubelio daržovių sultinio
gab. sviesto
viduržemio jūros prieskonių
Troškintuve įkaitiname alyvuogių aliejų, saliero stiebus supjaustome ir kepame aliejuje apie 4 min. ant vidutinės ugnies. Beriame žirnelius, pilame pieną ir dedame sultinį. Verdame 5-7 min.,
beriame pipirus ir jeigu reikia druskos. Nuimame nuo ugnies ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
Krevetes pabarstome viduržemio jūros prieskoniais, paliekame 5 min. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pašildome keletą minučių krevetes. Pilame sriubą į lėkštes, dedame į kiekvieną lėkštę po keletą krevečių. Tiekiame su česnakiniais skrebučiais.
Skanaus!
Aš tokią labAI mėgstu, bet šeimynai, vien dėl žodžio, salierai, neįsiūlyčiau. Labai norėčiau tokios sriubytės:)
AtsakytiPanaikintižinokit jų čia nelabai jaučiasi, sriuba labai švelnaus skonio
Panaikinti