2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Lazanija su daržovėmis


Reikės:

1 poro
1 baklažano
1 mažos cukinijos
200 g pievagrybių
1 paprikos
1 nedidelis indelis pomidorų savo sultyse
1/2 šaukštelio Himalajų druskos
1/2 šviežiai maltų pipirų
50 g sviesto
500 ml pieno
100 g smulkiai tarkuoto Džiūgo
 40 ml alyvuogių aliejaus
40 g miltų
 8 vnt. lazanijos lakštų


Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves apie 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.
Bešamelio padažui nedidelėme inde ištirpiname  40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvą. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientysos masės. Supilame likusį pieną, viš pamaišant užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname apie 1-2 min, padruskiname.
Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientysai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemt, paskui dedame sluoksnį daržovių, vel lakštą, padažą ir daržoves ir taip darome su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi buti aplietas padažu ir pabarsytas sūriu. Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 35 min. Kai liks 10 min iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min. kol gražiai apskrus.Prieš patiekiant lazanijai duokite pastovėti apie 10 min, paskui pjaustykite. 


Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą