2016 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Drėgnas apelsinų pyragas su datulėmis


Noriu pasiūlyti dar vieną desertą, neturintį nei lašo cukraus! Puikiai tiks veganams, nes taip pat jis ir be kiaušinių, labai skanu su augaliniu ar karvės pienu!

Reikės:

1,25 stiklinės speltos miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio himalajų druskos
1/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinės žviežiai spaustų apelsinų sulčių
20-25 vnt. minkštų datulių, supjaustytų, be kauliukų (kiekis priklauso, kokio saldumo norėsite)
nutarkuotos nuo 3 apelsinų žievelės



Orkaitę įkaitinti iki 180 lapsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Blenderyje arba kombaine susmulkinti iki tyrės datules su apelsinų sultimis. Perkelti į kitą indą, įpilti aliejų ir nutarkuotą apelsinų žievę. Pilti miltus kartus su kitais produktais ir išmaišyti iki vientisos masės. Jeigu tešla gaunasi labai tiršta, įpilti dar šiek tiek apelsinų sulčių. Supilti tešlą į kepimo indą ir kepti 35-40 min, arba kol iškeps, patikrinti galima su dantų krapštukų, jis turi būti švarus. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti 10 min. Išimti iš kepimo formos ir leisti pilnai ataušti. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą