Produktai:
1 kg maltos mėsos (aš dariau iš kiauienos+vištienos)
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
12 putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų
250 g apdžiūvusio batono
0.5 litro pieno
2 kiaušinių
12 putpelių kiaušinių
didelio svogūno
1 morkos
2 česnakų skiltelių
petražolių
druskos, pipirų
Batoną išmirkome piene, nusunkame ir sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame, nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, gardiname druska ir pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą.Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdeliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį , apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname kol truputi apskrunda.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą