2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Vyniotinis su daržovių įdaru, pyragas "Zebriukas"

Vyniotinis su  daržovių įdaru

Reikės:
kiaulienos
svogūnų
morkos
pievagrybių ar kitokių grybų
kiaušinio
piprų
česnako
druskos
dž. čiobrelių
aliejus

Kiaulieną nuplauname, nusausiname bei perpjaname pusiau išilgai tik ne iki galo, atverčiame lyg knygą. Užklojame maistine plėvele ir išmušam kaip karbonadą . Pabarstom druska,pipirais, įtriname česnaku.
Pagaminame įdarą: ant aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, kiek vėliau sudėdame sutarkuotą morką ir galiausiai supjaustytus grybus, kepame kol suminkštės,  įberiame druskos bei pipirų pagal skonį.  Paliekame kol atvės, tada įmušame kiaušinį, viską sumaišome bei sudedame ant paruoštos mėsos. Tada kruopščiai suvyniojame, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus.  Suvyniotą vyniotinį sutvirtiname storesniu  siūlu. Tvirtai surišame galus. Vyniotinį apibarstome džiovintais čiobreliais, suvyniojame į aliuminio foliją bei dedame į skardą. Įpilame puodelį vandens (paskui dar kelis kart dapiliau vandens) bei dedame į įkaitintą iki 160-180 °C orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val. Priklauso kokio storio vyniotinį suvyniosite. Baigiant kepti nuimame aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.


Pyragas "Zebriukas"


Produktai:

Kiaušiniai, 4 vnt.
Cukrus, 1 skilt.
Pienas, 1 stikl.
Aliejus, 1 stikl.
Miltai, 400gr.
Soda, 1 a.š.
Vanilinis cukrus, 1 žiups.
Kakava, 2 v.š.

Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. .
Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą