2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Kepto moliūgo kreminė sriuba su kokoso pienu


Reikės:

1/3   moliūgo
1 l sultinio
4 bulvių
150-200 ml kokoso pieno
druskos
pipirų
 pakepintų moliūgo sėklų
šlakelis pesto padažo
aliejaus kepimo indui patepti

Moliūgą supjaustome, kepimo indą patepame aliejumi, dedame moliūgą, pabarstome druska ir pipirais. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol moliūgas suminkštės.


Užverdame paruoštą sultinį, dedame kubeliais pjaustytas bulves, jeigu reikia įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Kai bulvės jau išvirs, dedame iškeptą moliūgą. Truputėlį paverdame, sultinį nupilame ir viską sublenderiuojame. Pilame kokoso pieną ir viską užviriname, jeigu sriuba pertiršta, galima įpilti sultinį, kuriame virė daržovės. Pilame sriubą į lėkštes, apšlakštome pesto padažu,  pabarstome keptomis moliūgo sėklomis, tiekiame su česnakiniais skrebučiais: sviestą palaikome kambario temperatūroje, kol jis taps minkštas, smulkiai supjaustome krapus, petražoles, įspaudžiame česnako ir viską sumaišome, tepame česnakinį sviestą ant batono riekių ir šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.



2 komentarai: