2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Mėsos vyniotinis


Vienas iš laimėtos knygos "Mėsos kepsniai iš orkaitės" receptų su mano pakeitimais.

Reikės: 
apie 1,2 kg mėsos (aš dariau iš karbonadinės (nes tik tokią tuo metu turėjau) , bet buvo sausoka, tai siūlau imti riebesnę)
garstyčių
druskos
šviež. maltų pipirų
 mėgstamų mėsos prieskonių
 plonų virtų šoninės juostelių
marinuotų agurkų
2-3 svogūnų


Iš mėsos padarome "šklotinę",  iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos  pusės tepame garstyčiomis.

Dedame šoninės juosteles, ant šoninės dedame plonom juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.


Ant agurkų dedame  žiedais supjaustytus ir  pakepintus  svogūnus. Atsargiai viską susukame ir užtvirtiname krapštukais. Dedame į kepimo "rankovę" ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val. , pradarome "rankovę ir dar kepame kol gražiai apskrus.

Skanaus!

 



2 komentarai: