2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Šparagai su naminiu česnakiniu padažu


Atidariau ir aš šparagų sezoną, noriu pasiūlyti lengvą ir sveiką receptuką, kuris manau labai tiktų lengvai vakarienei.

Reikės:
pundelio šparagų
 padažui:
šaukštelio garstyčių
 2 saujų anakardžių riešutų,
 2 skiltelių česnako,
a.š druskos,
a.š. citrinos sulčių,
a.š.ciberžolės
čili pipiro drožlių
svogūno laiškų arba krapų papuošimui


Šparagus 5 min apverdame pasūdytame vandenyje. Padažo ingridientus sublenderiuojame iki vientisos masės. Šparagus išdėliojame lėkštėje, pilame mūsų padažo, pabarstome čili pipiro drožlėmis, papuošiame pjaustytais svogūno laiškais arba krapais :)
Skanaus!


4 komentarai:

  1. O šparagų nulupti nereikia? Man tos "gyslos" visą reikalą gadina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinoma galima nulupti jei tos "gyslos" Jums trukdo :)

      Panaikinti
  2. Šparagai apvirti, tad receptas tinka vegetariškai skličiai, tačiau ne žaliavalgiškai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip ir yra pažymėta jeigu nepastebėjote, vegetariška, žaliavalgiška, nes padažas yra žaliavalgiškas ;)

      Panaikinti