Reikės:
1/2 didelės vištienos krutinėlės
mėgstamų vištienos prieskonių
10 nedidelių šviežių bulvių
3 vidutinių morkų
1/4 kopūsto
1 svogūno
1/2 stiklinės žalių žirnelių
dar galima įdėti 1/3 šaldytų daržovių mišinio
200 g grietinės
1 kubelio ekologiško sultinio
1 skiltelės česnako
1/2 kubelio ekologiško kubelio baziliko su čiobreliais
Himalajų druskos
Šviežiai maltų pipirų
kmynų
sviesto ghee arba aliejaus
kepimui
Bulves supjaustome dideliais kubeliais, morkas griežinėliais, užpilame šaltu vandeniu, kad trečdalį apsemtų, kai vanduo užvirs, pabarstome druska ir pipirais. Vištieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais ir išpaudžiame česnako, viską išmaišome ir paliekame bent 5 min pasimarinuoti.Supjaustome kopūstą, beriame prie bulvių ir morkų, taip pat beriame šaldytų daržovių mišinį ir žirnelius. Į daržoves dedame sultinio kubelį ir žolelių kubelį, pabarstome kmynais. Troškiname dar apie 7 min, dedame grietinės ir viską išmaišome, troškiname min ir išjungiame. Visas troškinimo laikas apie 20-25 min, kol daržovės suminkštės.
Skanaus!
O KA TOLIAU DARYT SU MESYTE IR SVOGUNU?:))
AtsakytiPanaikintivišitieną apkepti su sovgūnais, tiesiog neparašiau, bet juk ir taip matosi :)
Panaikinti