2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Ryžių kotletai su daržovėmis ir feta




Šeimynai gaminau balandėlius ir liko ryžių, bei šaldytuve buvo daržovių ir fetos gabaliukas, todėl improvizavau ir pietums išsikepiau šių skanių kotletukų

Dviem nemažoms porcijoms reikės:

Virtų Basmatį ryžių (kažkur 50 g nevirtų)
0.5 jaunos cukinijos
Didelio svogūno
Didelės morkos
Vienos skiltelės česnako
100-150 g fetos sūrio
2 kiaušinių
Krapų
Svogūnų laiškų
Druskos
Pipirų
5 v.š. džiuvesėlių
Aliejaus kepimui

Padažui: 

Graikiško jogurto
Krapų ir petražolių
Česnako skiltelės

Svogūnus supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame burokine tarka ir viską pakepiname, įspaudžiame česnaką ir dar truputi pakepiname. Cukiniją sutarkuojane burokine tarka, pabarstome druska ir truputi paliekame, kad išsiskirtų sultys, paskui jas nupilame. Beriame keptas morkas su svogūnais į ryžius, dedame tarkuotą cukiniją, rankomis sutrupiname fetą, beriame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus,barstome pipirais, mušame kiaušinius ir beriame džiuvesėlius, viską gerai išmaišome. Šlapiomis rankomis formuojame nedidelius kotletus ir kepame aliejuje, kol gražiai apskrus, tiekiame su padažu.Skanūs šilti ir šalti, todėl puikiai tiks į išvyką. Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą