2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais



Reikės:

 Mažo baklažano
1-2 pomidorų
mocarellos
2-3 skiltelių česnako
aliejaus kepimui
Šviežių petražolių arba kalendros

Padažui:

2 a.š. pesto padažo
1 a.š. tyro alyvuogių aliejaus
2 a.š. balzamiko acto
druskos
pipirų

Baklažaną supjaustome riekutėm, pabarstome druska ir paliekame 15-20 min, paskui nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnako skilteles ir pakepiname, išimame česnaką, dedame baklažaną ir apkepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Dedame ant popierinių rankšluoščių, gerai nuspaudžiame aliejaus perteklių.Sumaišome visus padažo ingredientus. Lekštėje deliojame baklažanas-mocarella-pomidoras ir t.t. apšlakstome padažu, pabarstome šviežiomis smulkintomis petražolėmis arba kalendra. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą