2016 m. gegužės 31 d., antradienis

Sūrio-kumpio bandelės


Nuostabios sūrio - kumpio bandelės, puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur! Kitą kartą bandyčiau kepti keksiukų formelėse, bet jei neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš :)


12 vnt. reikės:

150 g virto kumpio
4 kiaušinių
120 g fermentinio sūrio
100 g sviesto
125 g miltų (aš naudojau speltos)
115 ml vandens
Druskos, juodųjų pipirų


Pirmiausiai padarome plikytą tešlą: puode užverdame pasūdytą vandenį su sviestu, kaitiname kol sviestas pilnai išsilydys. Kai vanduo pilnai užvirs, vienu kartu suberiame miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišome, iki, kol masė pradės atšokinėti nuo puodo sienelių ir sušoks į gabalą. Tada tešlą perdedame į kitą indą ir įmaišome po vieną kiaušinį (kiaušinį labai gerai išmaišome, tik paskui dedame kitą). Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį. Sutarkuojame burokine tarka fermentinį sūrį, beriame į tešlą, gerai išmaišome. Virtą kumpį supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuojame rutuliukus, dedame toliau vienas nuo kito, kad bandelėms būtų vietos plėstis (arba dedame po v.š. tešlos į kieksiukų formeles). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą