2016 m. liepos 24 d., sekmadienis

Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru


Kai nelabai yra laiko daryti Žemaičių blynus su mėsos įdaru, puikiai tiks šie greitai pagaminami, nes nauduosime mūsų draugo Lapino puotos jau pagamintą įdarą žąsienos paštetą.

Bulvių tešlai reikės:

10-12 bulvių
druskos, pipirų
krapų
kiaušinio
krakmolo
šiek tiek miltų

Įdarui:

 2 pakuočių žąsienos pašteto

Padažui:

1 didelio svogūno
kas mėgstate, galite nauduoti lašinukus
grietinės
šiek tiek pieno
druskos, pipirų
krapų


Bulves išverdame, sumalame, beriame druskos, pipirų, smulkintų krapų, viską gerai išmaišome, priplojame, kad paviršius būtų lygus, tada padaliname į 4 dalis, vieną dalį išimame (dedame tiesiog šalia bulvių), į tusčią vietą pripilame krakmolo. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.


Ant stalo beriame šiek tiek miltų, taip pat ir ant rankų. Imame valgomą šaukštą bulvių tešlos, darome apskritimą, į vidų dedame žąsienos pašteto, suformuojame blyną. Padarytą blyną apvoliuojame šiek tiek miltuose iš kiekvienos pusės. Kepame iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės. 



Padažui pakepiname smulkintą svogūną iki auksinės spalvos, dedame grietinę, išmaišome, pilame šiek pieno, kad padažas nebūtų toks tirštas, beriame druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską apie porą min patroškiname. 

Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą