2016 m. liepos 26 d., antradienis

Triušienos plovas


Labai skanus, birus plovas su triušiena!

Reikės:

200 g Basmati ryžių
 200-300 g triušienos (aš nauduojau Lapino puotos)
2 morkų
2 svogūnų
2 didelių skiltelių česnako
geros saujos šviežių arba šaldytų žirnelių
druskos, pipirų
krapų, petražolių
mėgstamų prieskonių pagal skonį (aš nauduojau vištienos)


Triušieną supjaustome mažais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais, įspaudžiame 1 skiltelę česnako ir viską gerai išmaišome. Pakepiname aliejuje  5-7 min. tada užpilame verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų ir troškiname ant silpnos ugnies, kol mėsa bus minkšta. Kai nebeliks vandens, įpilame truputį aliejaus, beriame pjaustytus svogūnus, pakepame kelias min, tada beriame tarkuotas morkas ir kepame, kol morkos suminkštės. Beriame žirnelius, įspaudžiame česnako skiltelę ir viską dar pakepame kelias min. Ryžius dedame į verdantį pasūdytą vandenį (1 dalis ryžių : 2 dalys vandens) ir verdame 9 min, tada išjungiame ir paliekame dar po dangčiu pastovėti 5-7 min. Ryžius dedame į keptuvę su mėsa ir daržovėmis, pabarstome druska, pipirais, šiek tiek dedame mėgstamų prieskonių, beriame smulkintus žalumynus ir viską pakepame 1 min. Valgome su mėgstamomis salotomis. 
                                                                           Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą