Ar teko girdėti apie žaliąją arbatą Matchą?
Matcha arbata yra Japonijoje labai vertinima žaliosios arbatos rūšis, pasižyminti ne tik unikaliomis savybėmis, bet ir imuniteto stirprinimo galia. Geriant paprastą žaliąją arbatą, nesuvartojame daugelio naudingų medžiagų, esančių arbatos lapeliuose. Tačiau matcha arbata gaminama iš aukščiausios kokybės arbatžolių, šios sutrinamos iki miltelių, kurie tirpinami vandenyje. Tokiu būdu gėrimas prisotinamas žymiai daugiau maistingų ir naudingų medžiagų. Geriant šią arbatą įsisavinamos visos naudingos arbatmedžių lapuose esančios medžiagos: vitaminai, mineralai bei antioksidantai. Atlikti moksliniai tyrimai įrodė, jog matcha arbatos sudėtyje esanti medžiaga (polifenolis) gerina medžiagų apykaitą, lėtina ir netgi stabdo vėžinių ląstelių augimą.
- Didina imuniteto atsparumą ligoms;
- Sumažina riziką sirgti vėžinėmis ligomis, nes gausiai praturtinta antioksidantais;
- Suteikia daug energijos;
- Skatina greitesnę medžiagų apykaitą;
- Mažina streso sukeliamus pojūčius ir padeda susikaupti;
Matcha arbata puikiai pasitarnauja ir virtuvėje!
Šios arbatos skonis – ryškus ir gana aštrus. Virtuvės šefai šios arbatos miltelių deda į saldaus ir pikantiško skonio patiekalus. Galima pagardinti keksiukus, šokoladinį pyragą, sriubą ar pudingą. Rekomenduojama vartoti gryną, organišką matcha arbatą, kuri pasižymi nemaža kaina, tačiau yra aukščiausios kokybės. Tačiau nepersistenkite ir vartokite šios arbatos nedideliais kiekias, pavyzdžiui vienas arbatos puodelis per dieną, nes joje itin daug kofeino, todėl vėliau gali būti sunku užmigti. Matcha miltelius galima vartoti kasdien nedideliais kiekiais, idealiai tinka įvairiems kokteiliams (karštiems ir šaltiems), desertams, kepiniams gaminti (Informacijos šaltinis). Jiems suteikia papildomo subtilaus skonio ir, žinoma, nuostabią žalią spalvą. Jei Matcha skonis dar naujas, geriau naudoti po truputį ir taip pratintis šį skonį.
Artėjant šventėms, siūlau pasigaminti šventinius šokoladinius saldainius su Matcha įdaru. Tokius saldainius galima gražiai įpakuoti ir padovanoti Šv. Kalėdų proga, manau, daugeliui patinka, kai į dovaną įdedama dalelė jūsų šilumos ir meilės, tokios dovanos visada bus labiau vertinamos.
Saldainiams reikės:
Šokoladui:
100 g kakavos sviesto
30 g kakavos
4-5 v.š. agavų sirupo ar kito saldiklio
žiupsnelio himalajų druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto
liofilizuotų aviečių papuošimui
Saldainių įdarui:
4 v.š. kokoso aliejaus
1/2 didelio prinokusio avokado
5 v.š. agavų sirupo
1/2 laimo sulčių
1-1,5 a.š. Matcha arbatos miltelių
Sudėkite kakavos sviesto gabaliukus į sausą indą, kurį patalpinkite ant silpnai verdančio vandens puodo, tik taip, kad jis nesiliestų su vandeniu. Kakavos miltelius gerai išmaišykite su ištirpintu kakavos sviestu. Įdėkite likusius produktus ir vėlgi gerai išmaišykite. Pilkite po šaukštelį šokolado į popierines ar silikonines formeles ir įdėkite į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų. Įdarui ištirpinkite kokoso aliejų. Į atskirą indą dėkite avokadą, pilkite kokoso aliejų, agavų sirupą, laimo sultis bei Matcha miltelius ir viską sublenderiuokite iki vientisos masės. Išimkite formeles iš šaldymo kameros, dėkite po šiek tiek įdaro ir vėl keliom minutėm įdėkite į šaldiklį. Galiausiai pilkite likusį šokoladą ant saldainių viršaus, pabarstykite liofizuotomis uogomis. Dėkite saldainius 30 min į šaldiklį, kad pilnai sustingtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą