2017 m. balandžio 14 d., penktadienis

Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai


 Sveikesne  keksiukų versija iš avižinių dribsnių ir morkų, beveik nesaldūs, puikiai tiks užkandžiui. 

15 vnt. reikės: 


150 g šviesių speltos miltų

80 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš nauduojau Dobele)

1 1/2 a.š.  kepimo miltelių

1/4 a.š. druskos

1/4 a.š. malto muskato

a.š. malto cinamono

2 L dydžio kiaušinių

115 g graikiško jogurto

60 ml agavų arba klevų sirupo

60 ml rudojo cukraus

60 ml migdolų pieno

2 a.š. vanilės ekstrakto

110 g tarkuotų morkų

80 g razinų


Orkaitė įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Avižinius dribsnius susmulkiname iki beveik miltų. Sujungiame visus sausus produktus, atskirai sujungiame kiaušinius, pieną, sirupą, vanilės ekstraktą ir jogurtą, Tada sumaišome visus produktus iki vientisos tešlos, beriame tarkuotas morkas ir razinas. Silikonines formeles pripildome tešla 2/3, kepame apie 20 min (geriausiai tikrinti su mediniu krapštuku).

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą