2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Vištienos vyniotinis


Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Atšilus orams, daugiau laiko norisi praleisti lauke, todėl paskutiniu metu labai nemėgstu ilgai gaminti maisto, man tokiais atvejais gelbsti orkaitė, viską suruošus, įdedi kepti, o tuo metu gali užsiimti kitais darbais.


Vyniotiniui reikės:

2 vištienos filė

4 vištienos kumpelių be kaulo 

žalumynų (aš naudojau krapus ir špinatus)

3-5 skiltelių česnako

raudonos paprikos miltelių, druskos, pipirų, galima čili 

plonai pjaustyto sūrio 3-4 vnt.

folijos kepimui



Mėsa uždengiame plėvele ir pamušame. Dėliojame ant folijos vyniotini : kumpelis, filė ir t.t. Pabarstome prieskoniais, išspaudžiame česnaką, dedame smulkintus žalumynus ir ant viršaus sūrį. Atsargiai viską susukame, pabarstome paprika, druska ir pipirais ir susukame į foliją.  Į kepimo skardą pilame 1,5 stiklinės vandens (jei reikės įpilkite eigoje papildomai), dedame vyniotinį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val ir 15-20 min. Atvėsiname. 

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą