2012 m. liepos 28 d., šeštadienis

Šeštadienio meniu

 Vienas variantas Pusryčių: indelis grudėtos varškės  su persikų džemu, vaisiais (0,5 nektarino, 0,5 banano, truputi mėlynių)  ir anakardžių riešutais, riešutus galima keisti, tiesiog dabar turėjau šiuos, vaisius irgi galima dėti įvairius, kuriuos tik turite  :)

pietums kepiau Bulves - vėduokles su grybais

vyro "laimikis" 


Grybus nuvalome, išplauname, supjaustome ir paverdame pasūdytame vandenyje  kokias 30-40 min. Apkepam svogūnus, įdedame apvirtus grybus ir dar pakepame, kol truputi apskrunda, dedame druskos, pipirų. Galiausiai dedame grietinę ir dar truputį patroškiname.


Bulvės-vėduoklės : 

Reikės:

bulvių
bulvių prieskonių
česnako
aliejaus


Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo,, kad gautusi tokia vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus . Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau  1 val. jeigu bulves neiškepė, laiką prailginti, kol bulvės bus viduje minkštos.  



Desertui buvo Pyragas su mėlynėmis  (receptas paimtas iš šio Neringos blogo )


Reikia:

3 kiaušinių
3/4 stiklinės cukraus
1,5 a. šaukštelio vanilinio cukraus
1/2 stiklinės aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų)
1 stiklinės miltų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
2 nepilnų stiklinių uogų (aš turėjau tik stiklinę,  buvo mažoka) 


Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kai masė bus puri ir šviesi palaipsniui supilkite aliejų.
Miltus persijokite su kepimo milteliais. Sumažinkite mikserio greitį ir palaipsniui į kiaušinių masę suberkite miltus.
Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Supilkite masę. Ant viršaus suberkite uogas.
Pyragą dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 30-40 minutes.

Šis biskvitinis pyragas tikrai labai skanus ir minkštas, labai skanus su pienu, manau dar ne kartą jį kepsiu su kitomis uogomis  :) 













2 komentarai: