2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Citrininis keksas su migdolais


Nepaisant savo kuklios išvaizdos tai neįtikėtinai skanus keksas: šviesus ir ryškus citrinų skonis,  labai harmoningai dera su migdolais.  Kitą dieną jis dar  skanesnis. Ruduo, arbata ir šis keksas -tai ko reikia!

Reikės:

200 g migdolų
180 g sviesto
3 kiaušinių
2 citrinų
5 g kepimo miltelių
200 g  miltelinio cukraus
100 g miltų

Migdolų riešutus susmulkiname su blenderiu.


Citrinas nuplauname ir palaikome užvirintame vandenyje 2-3 min., tada smulkia tarka nutarkuojame geltoną citrinos dalį. Iš pusės citrinos išpaudžiame sultis.


Į  ištirpintą sviesta dedame miltelinio cukraus, citrinos žieveles, citrinos sultis ir viską suplakame, kol masė pabaltuos ir bus puri.  Kiaušinius dedame po vieną, vis plakant  mikseriu.


Į masę beriame prasijuotus miltus su kepimo milteliais. Galiausia beriame smulkintus migdolus.


Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių, kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir krečiame mūsų tešlą. Kepame 50 min.Ar keksas jau iškepęs tikriname su mediniu pagaliuku.


Jeigu viršus pradės labai ruduoti, uždenkite folija. Tiekiame, kai keksas atauš.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą