2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Aštrus avinžirnių troškinys



Receptas!!!
Virti arba konservuoti avinžirniai 400 g
Didelis svogūnas
Vienas nedidelis jelapenas arba čili pipiras (aš nauduojau marinuotą jelapeną, dėkite tiek, kokį aštrumą mėgstate arba nedėkite visai, jei nemėgstate aštriai)
3 cm imbiero šaknies
50 g pomidorų pastos
3-4 skiltelės česnako
1 a.š. prieskonių Garan Masala
1 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. malto kumino
1/3 a.š. maltų kalendrų sėklų
himalajų druska pagal skonį
1/2 puodelio vandens
Citrina
Virti basmati ryžiai
Petražolės

Jeigu avinžirnius virsite patys, tai užmerkite juos nakčiai. Ryte gerai perplaukite, virkite su druska, pipirais ir keliais lauro lapais, kol avinžirniai bus minkšti. Skystį nupilame. Supjaustome svogūną, beriame į keptuvę arba troškintuvą, kepame aliejuje, kol gražiai pagels, beriame smulkintą česnaką, imbierą ir jelapeną. Pakepiname keletą min, beriame visus prieskonius ir išmaišome (prieskonių kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį), virtuvė prisipildys nuostabių kvapų, dedame pomidorų pastą, pilame vandens ir išmaišome, dedame avinžirnius ir viską troškiname 10-15 min. Dedame į lėkštę virtus basmatį ryžius, ant viršaus dedame avinžirnių troškinį, pašlakstome citrinos sultimis ir pabarstome smulkintomis petražolėmis. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą