2016 m. sausio 19 d., antradienis

Lęšių sriuba


Labai tinkanti dabartiniams žiemos dienomis, kai norisi šildančio maisto :)

Receptas:
😉👇👇👇
Puodelis raudonųjų lęšių
2 morkos

Skardinė pomidorų savo sultyse
Didelis svogūnas
3-4 skiltelės česnako
2-3 cm imbiero šaknies
a.š. kario prieskonių
a.š. ciberžolės
1/2 a.š. čili miltelių (galite reguliuoti pagal norimą aštrumą)
maltos kalendros pagal skonį
himalajų druska pagal skonį
Petražolės arba kalendrą

Lęšius labai gerai praplaunam, beriame į puodą, įpilame 4 puodelius vandens, užverdame. Beriame gabaliukais pjaustytą morką, svogūną, česnaką ir smulkiai pjaustytą imbierą. Verdame 15-20 min. Beriame visus prieskonius, druską, paverdame 5 min, dedame pomidorus ir dar keletą min paverdame,patikrinimame ar lęšiai išvirę, beriame pjaustytas petražoles arba kalendrą (pagal skonį), išjungiame ir paliekame 10 min pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai 
😊
Labai skanu su kątik iškeptomis pilno grūdo bandelėmis 
😏
 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą