2016 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Gardūs triušienos maltinukai su grikių rizotto



Artėjant savaitgaliui noriu Jums pasiūlyti labai gardžių triušienos maltinukų bei pasakiško skonio grikių rizotto su baravykais receptą pietums. Tokie maltinukai puikiai tiks ir mažiems vaikučiams, tik vietoj rizotto išvirkite paprastai grikių košės, pagardintos sviestu. Triušieną rinkausi jau maltą, mūsų jau pamėgto draugo Lapino puota, ačiū jiems labai! Žinoma triušieną galima rinktis ir nesmulkintą, tada ją reikėtų nukaulinti ir sumalti patiems.


 Reikės:

2 svogūnų
150 g grikių
100-150 g džiovintų baravykų
100 g sviesto
250 ml 30% grietinėlės
2 skiltelių česnako
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepimui




Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Supjaustome vieną svogūną, pakepiname iki auksinės spalvos. Maltą triušieną dedame į smulkintuvą su S formos peiliu, beriame keptus svogūnus, bei dedame 100 g sviesto, viską kelis kartus prasukame, kol bus vientisa masė. Formuojame maltinukus, dedame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldytuvą 5-10 min. Tuo metu paruošiame grikius. Ant sviesto pakepiname grikius, tada užpilame buljonu nuo užmerktų baravykų (paliekame buljono padažui), verdame 15 -20 min, kol grikiai išvirs. Kol verda grikiai, paruošiame padažą: baravykus stipriai apkepiname aliejuje, beriame smulkintą svogūną, bei česnaką,kai viskas apkeps, pilame likusį buljoną, troškiname, kol liks tik pusė buljono. Pilame grietinėlę, troškiname viską, kol padažas šiek tiek sutirštės. Padažą pilame ant grikių, pagardiname druska bei pipirais, išmaišome ir kelias min patroškiname. Maltinukus apkepame iš abiejų pusių, dedame į karščiui atsparų indą, pakepame dar 10 min orkaitėje 180 lapsnių temperatūroje. Tiekame su mėgstamoms daržovėmis ar salotomis. 
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą