2016 m. birželio 6 d., pirmadienis

Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais


Noriu pasiūlyti dar vieną  labai skanių vasariškų salotų receptą su pikantiška antiena, jai reikės: 

2 nektarinų
salotų lapų mikso 
pakepintų migdolų riešutų
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto

Padažui:

1 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako (įspausti)
2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelių

Antieną išimame iš pakuotės, dedame pjausnius į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame ant stiprios ugnies 3-4 min, tada apverčiame ir kepame iš kitos puses irgi 3-4 min. Apskrudusius pjausnius dedame į karščiui atsparų indą ir šauname į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepame 10 min, išimame ir palaikome dar 10 min uždengus. Nektarinus supjaustome griežinėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, kepame orkaitėje 10 min 200 laipsnių temperatūroje.
Į serviravimo lėkštę dedame salotų lapus, pašlakstome padažu, išdeliojame keptus nektarinus ir plonai supjaustytus keptos antienos gabalėlius bei pabarstome keptais migdolais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą