2016 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Gaivios salotos su antienos steiku ir apelsinais


Kai norisi lengvų pietų, kurie nekenktų figūrai, puikiai tinka štai tokios gaivios salotos su antienos steiku, apelsinu ir ridikėliais!

2 asmenims reikės:

350 g antienos steiko (naudojau Kitchen me)

sviestinių salotų

ridikėlių

1 apelsino

svogūnų laiškų 

druskos, pipirų


Padažui:

1 v.š. apesinų sulčių

1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus

1,5 a.š.  balzaminio acto kremo

0,5 a.š. medaus

druskos, pipirų


         Salotų lapus suplėšome, dedame ant lėkštės. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Apelsiną nulupame, 3/4 apelsino supjaustome, iš likusio išspaudžiame sultis padažui. 
             Steiką išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvę su aliejumi gerai įkaitiname, kepame iš kekvienos pusės po 4-5 min (nevartyti), iškeptą mėsą dedame į kitą indą, pabarstome druska ir pipirais, uždengiame folija ir paliekame 5-7 min "pailsėti". Antieną supjaustome, dedame ant salotų kartu su ridikėliais ir apelsinais, barstome smulkintais svogūnų laiškais, pašlakštome paruoštu padažu. 
Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą