5 vnt. reikės:
1 nedidelio svogūno
1 -2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
vištienos prieskonių su žolelėmis
1-2 riekelių pilno grūdo batono
džiuvesėlių
Įdarui:
1/2 mažos cukinijos
didelės morkos
1 didelio svogūno
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Padažui:
10 g sviesto
200 ml 13 proc. grietinėlės
krapų, petražolių
Mėsą sumalame kartu su svogūnu bei išmirkytu batonu. Beriame prieskonius, druską, pipirus, įspaudžiame česnaką, viską gerai išmaišome. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepame iki auksinės spalvos, beriame tarkuotą morką, pakepiname, tada beriame tarkuotą cukiniją ir dar viską kepame ant silpnos ugnies, kol daržovės bus minkštos. Beriame druskos, pipirų pagal skonį. Imame po gerą valgomą šaukštą paruošto faršo, paskirstome ant delno, į vidų dedame po arbatinį šaukštą daržovių įdaro ir suformuojame, kaip cepeliną, apvoliuojame džiuvesėliuose. Kepame iš kiekvienos pusės, kada gražiai apskrus, sumažiname ugnį ir troškiname po dangčiu apie 7 min. Padažui ištirpiname sviestą, pilame grietinėlę, druskos, pipirų pagal skonį, beriame smulkintas žoleles ir viską patroškiname apie 5 min. Valgome su mėgstamu garnyru ir salotomis ar šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą