2016 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Tortilijos su triušiena ir daržovėmis


Vis daugiau žmonių nešasi pietums savo pagamintą maistą priešpiečių dėžutėse, aš manau, kad tai puiki idėja, žinai ką valgai, gali pasigaminti tai, ką mėgsti. Noriu pasiūlyti vieną iš tokių pietų variantų-tortilijos su triušiena ir daržovėmis!

Reikės: 

2 didesnių arba 4 mažesnių tortilijų
salotų Iceberg 
1-2 pomidorų
1-2 agurkų
1 nedidelio mėlyno svogūno (supjaustome žiedais, pašlakstome citrinos sultimis, šiek tiek cukraus ir druskos ir paliekame pasimarinuoti)
200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
1-2 skiltelių česnako
druskos, pipirų
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio baziliko
1 a.š. raudonojo kario

Padažą naudojau tokį pat, kaip Cezario salotoms, tik be vandens, kad būtų tirštesnis:

3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
1 a.š. Dižono garstyčių
2 a.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį
1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
1/2 skiltelės česnako


Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 10-15 min. Kepame ant didelės ugnies 4 min iš kiekvienos pusės. Imame tortiliją, dedame salotų lapus, pjaustytą griežinėliais pomidorą, marinuotus svogūnus, pjaustytą šiaudeliais agurką, dedame keptos triušienos gabaliukus, pilame padažo. Tortiliją suvyniojame, tada apvyniojame kepimo popieriumi, kad būtų patogiau valgyti ir transportuoti. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą