Kai atsibosta įprasti maltinukai, norisi kažko kitokio, puikiai tiks tokie gardūs, minkštučiai, labai lengvai pagaminami maltinukai iš antienos, sūrio ir špinatų!
6 vnt. reikės:
1 pakuotės (340 g) Lapino puotos antienos kulšelių mėsos
1 mažo svogūno
geros saujos špinatų
krapų
petražolių
druskos, pipirų
vištienos prieskonių
raudonosios paprikos miltelių
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
žirnių miltų apvoliojimui (galima rinktis kitokius)
aliejaus kepimui
Mėsą sumalame, dedame prieskonius pagal skonį, beriame pjaustytus špinatus ir žalumynus, tarkuotą sūrį, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišome.
Formuojame maltinukus, apvoliojame žirnių miltuose, apkepame iš kiekvienos pusės. Pilame 0,5 puodelio karšto vandens, troškiname uždengus, kol išgaruos vanduo.
Mes valgėme su saliero-bulvių koše (bulves viriau su pjaustyto saliero gumbo gabaliukais santykiu 1:4, viską sutryniau su virintu pienu, sviestu ir krapais)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą