2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Kepta antis apelsinų marinate



Šventės praėjo ir noriu su jumis pasidalinti keptos anties receptu, kuri puikavosi ant mūsų  šventinio stalo.  Labai noriu padėkoti Baltic Larus už nuostabią draugystę ir bendradarbiavimą, kuri tęsiame ir šiais metais! 


Reikės:


Marinatui:

5 v.š. aliejaus

5 a.š. mėgstamų vištienos prieskonių

2 a.š. česnakinio mišinio (paprika, česnakai, juodieji pipirai)

druskos pagal skonį

1 apelsino sulčių

1/2 apelsino  nutarkuotos žievelės

2 v.š. medaus

Antį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Sumaišome visus marinato ingredientus ir įtriname antį iš išorės ir vidaus, apvyniojame maistine plevele ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį. Anties krūtinėlę pabadome šakute, dėdame į kepimo rankovę ir kepame 180 lapsnių temperatūroje 1,5 val. Atsargiai prapjauname kepimo rankovės viršų, antį pašlakstome susidarusiais riebalais, kepame dar apie 30-40 min, kol gražiai apskrunda. Antį įsukame į foliją ir paliekame pastovėti apie 15-20 min. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą