2017 m. sausio 13 d., penktadienis

Makaronai citrininiame sūrio padaže su vištiena



3 asmenims reikės: 


2-3 be odos ir kaulo vištienos krūtinėlių

2 v.š. alyvuogių aliejaus

1,5 v.š. mėgstamų vištienos prieskonių

2 a.š. sviesto

3 skiltelių česnako

200 ml grietinėlės

1/4 puodelio tarkuoto parmezano

1/2 a.š. citrinos žievelės

druskos, pipirų pagal skonį

2-3 vidutinių pomidorų 

1/2 a.š. smulkintų krapų

šviežių petražolių papuošimui




1. Imame zip maišelį, sudedame vištienos krūtinėlę, pilame1 v.š. alyvuogių aliejaus, beriame vištienos prieskonius, uždarome ir viską gerai pakratome, kad prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų tolygiai.

2. Makaronus verdame pagal instrukciją.

3. Įkaitiname likusį 1 v.š. alyvuogių aliejų, dedame vištienos krūtinelę ir kepame ant vidutinės ugnies iki gražios auksinės spalvos, maždaug po 5-6 min iš kiekvienos pusės.

4. Į gilesnė keptuvę arba puodą dedame sviestą, ištirpiname, įspaudžiame česnaką, pakepame apie minutę.

5. Pilame grietinelę, beriame parmezaną, citrinos žievelę, nuolat maišome. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį, beriame smulkintus krapus. Įdėdame makaronus ir viską išmaišome, pašildome viską kartu apie min.

6. Tiekiame iškart su kepta vistiena. Ant viršaus dedame pjaustytą pomidorą, smulkintas petražoles, pabarstome parmezanu.

Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą